تهران: خیابان انقلاب خیابان برادران مظفر جنوبی نرسیده به بیمارستان مدائن پلاک ۴۶ ساختمان ارغوان

TOEFL

آزمون تافل

TOEFL (Test of English as a Foreign Language)

تافل آزمونی است که میزان توانایی افراد را در زمینه برقراری ارتباط به زبان انگلیسی در سطح دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی مورد سنجش قرار می­دهد. این آزمون بوسیله مؤسسه ای‌تی‌اس (ETS) برگزار می‌شود و در بیش از نه هزار دانشگاه و مؤسسه در بیش از یکصدوسی کشور مورد پذیرش قرار می‌گیرد. سابقه برگزاری آزمون تافل برای اولین بار به سال 1964 برمی­گردد.

چنانچه فردی در آزمون تافل نمره مورد قبول را کسب کرد، نمره آن فرد برای دو سال اعتبار خواهد داشت. نحوه نمره­دهی آزمون TOEFL iBT در مقیاس ۰ تا ۱۲۰ نمره دهی می‌شود. هر یک از چهار بخش (Reading, Writing, Listening, Speaking) نمره­ای از ۰ تا ۳۰ کسب می‌کند. بخش‌های خواندن و گوش دادن ابتدا برگزار شده و پس از ده دقیقه استراحت، بخش‌های صحبت کردن و نوشتن مورد سنجش قرار خواهد گرفت.

نمرات بدست آمده از هر قسمت با هم جمع شده و نمره کل داوطلب را مشخص می‌کند. این نمره می‌تواند بین ۳۱۰ تا ۶۷۷ باشد؛ بنابراین هیچ نمره مشخصی برای قبولی یا رد شدن در این آزمون وجود ندارد و همه شرکت کنندگان در این آزمون نمره آزمون را دریافت خواهند کرد. نمره مورد نیاز داوطلب بستگی به محلی دارد که داوطلب می‌خواهد نمره آزمون تافل خوذ را به آنجا ارسال نماید. معمولاً برای ادامه تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور نمره بالاتر از ۵۵۰ و برای شرکت در آزمون دکتری داخل ایران نمره بالاتر از ۴۸۰ مورد نیاز است.

آزمون­های تافل تا اواخر  2005 در دو نوع «مبتنی بر کامپیوتر» و «مبتنی بر دفترچه» بود. آزمون مبتنی بر کامپیوتر از سال 2006 متوقف گردید و آزمون Ibt جایگزین آن شد. در این آزمون شرکت­کنندگان در محل برگزاری آزمون حضور یافته و از طریق اینترنت آزمون را خواهند داد. این آزمون تمامی مهارت‌های زبانی را پوشش می‌دهد. فاصله زمانی بین شرکت در آزمون و دریافت نتیجه حدود دو هفته است و هر ماه چندبار برگزار شده و داوطلبان فرصت بیشتری در انتخاب تاریخ آزمون دارند. همچنین این آزمون ۴ ساعته بوده و دارای ۴ بخش زیر است:

مهارت خواندن(Reading Comprehension): این قسمت دارای ۳ الی ۵ متن بلند و سوالاتی در مورد این متنها است. موضوع متن‌ها آکادمیک بوده و معمولاً در کتابهای دانشگاهی یافت می‌شوند. سوالات عمدتاً در مورد موضوع اصلی متن، جزئیات، برداشت‌ها، نحوه دیگر بیان جملات، جایگذاری جملات، واژه‌های مترادف می‌باشد. در آزمون ibt دانشجو باید مهارت‌هایی نظیر خلاصه­برداری، برداشت سریع ایده‌های اصلی و جدول‌بندی را دارا باشد.

مهارت شنیداری(Listening Comprehension): این بخش شامل شش متن می‌باشد؛ دو مکالمه دانشجویی و چهار متن نیز شبیه­ سازی کلاس درس دانشگاهی است.

مهارت گفتاری(Speaking Comprehension): این بخش مجموعاً شامل شش قسمت است؛ دو قسمت مستقل که در هرکدام از آن‌ها یک سؤال درباره زندگی آکادمیک مطرح می‌شود و دانشجو باید در مورد آن صحبت کند. چهار قسمت هم به صورت مجتمع است که شامل بخش‌های reading, listening, speaking است. در این بخش‌ها دانشجو باید در مورد خلاصه متنی که می‌خواند یا می‌شنود یا ایده‌های خود در مورد متن را بیان کند. این صحبت‌ها باید دقیق، واضح و دارای تجزیه و تحلیل دقیق از اطلاعات ارائه شده باشد.

مهارت نوشتاری(Writing Comprehension): مهارت نوشتاری شامل دو بخش مجتمع و یک قسمت مستقل است. در بخش مجتمع دانشجو باید متن آکادمیکی را بخواند، سپس به ادامه آن گوش دهد و بعد از آن نظرات خود را در مورد متن بنویسد. در بخش مستقل نیز دانشجو یک مقاله شخصی در مورد سؤال ارائه شده بنویسد.